JoJot|HallitusNaiset SM -Damer FM

Naisten sarja puolivälissä – miten kausi on lähtenyt käyntiin

15.12.2015

Spartan naiset pelasivat viime viikolla tämän vuoden kaksi viimeistä ottelua, joista molemmat päätyivät hienoon voittoon. Seuraavat koitokset ovat tammikuussa, joten nyt vuorossa on muutama viikko treenausta ja ansaittua lepoa, jotta loppusyksyn hyvä pelivire jatkuu taas tammikuussa.

Päävalmentaja Jani Vaskola on joulukuussa hyvillä fiiliksillä. ”Syksy alkoi pahaenteisesti kolmen tappion suoralla, mutta sen jälkeen on menty mukavasti myötätuuleen. Syksyllä tuli pari yllättävää pistemenetystä, mutta ne pystyttiin paikkaamaan ottamalla pisteet pois HIFK:lta ja Dickeniltä. Tilastollisesti meillä on sarjan 2. paras puolustus sekä 3. paras hyökkäyspeli, joten olemme sarjassa ihan oikealla paikalla sijalla 3.”

Puolustuksen ja maalivahtipelin yhteistyö parantunut

Joukkue on kehittänyt peliään monella saralla ja parhaiten on Janin mukaan mennyt eteenpäin puolustus- ja maalivahtipelin yhteistyö. ”Pelaajat ovat olleet myös paljon kurinalaisempia työskentelyssä kuin kauden alussa ja tämä on tuonut systemaattisuutta tekemiseen. Uusien pelaajien ja pelitavan integroiminen vanhaan vie aikansa, mutta sekin on mennyt hyvin eteenpäin.”

Petrattavaa valmentaja löytää vielä pelinopeudesta, pallon liikkeessä hyökkäykseen lähdössä eteenpäin ja asemapelissä sivuttain. ”Pallotempo ei ole vielä haluamallani tasolla, mutta olemme hyvää vauhtia menossa parempaan.”

”Pelaajien kyky omaksua uusia ajatuksia nopeallakin aikataululla sekä ottaa niitä käyttöön hallitusti on ollut positiivinen yllätys. Tämä on auttanut suuresti pelien sisällä tehtävissä taktiikkamuutoksissa ja tuonut tärkeitä pisteitä syyskauden aikana.”

Jatkossa Vaskola odottaa pelaajilta vielä parempaa keskittymistä läpi ottelun. ”Odotan 100 %:n keskittymistä sekä kentällä että vaihdossa. Kun ajatukset lähtevät vaeltamaan, ei peliin päästä kiinni heti ensimmäisestä sekunnista. Tähän toivon vielä parannusta.”

Syksy on ollut vauhdikas, mutta sekä pelaajien että valmentajan mieleen on jäänyt tukku positiivisia elämyksiä. ”Etenkin voitot Dickenistä ja HIFKistä (ensimmäiset vuoden 2011 jälkeen), voittoputki alun tappioiden jälkeen sekä joukkueen hitsautuminen temperamenttisista yksilöistä toisiaan kunnioittavaksi joukkueeksi”, summaa Vaskola. ”Kun tehdään tosissaan töitä, on mukana tunteita ja välillä ylilyöntejäkin, joista kaikista on selvitty hyvässä hengessä. Nämä kaikki ovat olleet elämyksiä, jotka on ollut mukava kokea läheltä.”

”Prosessi on vielä kesken, mutta me rakennamme omaa tarinaamme tässä käsipallosarjassa positiiviseen suuntaan.

Keväällä edessä 10 runkosarjan ottelua

Tammikuussa alkaa 10 runkosarjan otteluputki. ”Laskennallisesti jaossa on 20 pistettä ja piste per peli riittänee play-off paikkaan. Viisi voittoa pitäisi siis vielä kaivaa minimissään sarjassa. Lähdemme kuitenkin voittamaan kaikkia otteluita ja sitä kautta haastamaan play-off peleissä muita stadilaisia.”

Ensimmäinen ottelu pelataan Pirkkolassa sunnuntaina 10.1. ja vastaan tulee BK-46 Karjaalta.