JoJot|HallitusNaiset SM -Damer FM

Spartan naisille SM-pronssi

24.4.2016

Pitkä kausi huipentui Siuntiossa, kun naisille pujotettiin pronssiset mitalit kaulaan.

Pronssi ratkaistiin kahden pelin yhteenlasketulla tuloksella. Ensimmäisessä kotiottelussa naiset joutuivat taipumaan SIF:lle ja Siuntion otteluun lähdettiin kolmen maalin takaa-ajo-asemasta.

Lauantain ottelu oli tiukkaakin tiukempi ja ajassa 54:53 joukkue oli saanut revittyä tarvittavan kolmen maalin eron. Ajassa 57:14 tilanne oli jo 25-30 Spartan hyväksi, mutta SIF onnistui tekemään vielä viimeisillä minuuteilla kaksi maalia. Lopputulos oli 27-30, mikä riitti vierasmaalisäännön perusteella SM-pronssiin.

Joukkue osoitti uskomatonta voitontahtoa ja taisteli jokaisen minuutin täysillä.

Päävalmentaja Jani Vaskola on syystäkin tyytyväinen laumaansa. Kauteen sisältyi upeita voittoja, mutta myös loukkaantumisia, jotka verottivat kokoonpanoa.

"Kausi oli kokonaisuudessaan nousujohteinen. Alun vaikeuksien kautta saimme hiottua pelaajien yhteispeliä koko ajan paremmaksi ja kehittyminen näkyi pelillisen puolen lisäksi myös henkisellä puolella."

"Kauden aikana otetut voitot Dickenistä ja HIFK:sta olivat hyviä askeleita tulevaisuuteen ja pronssipelit osoittivat, että joukkueella on valtavasti henkistä potentiaalia nousta tiukastakin tilanteesta voittoon."

Janin mukaan parhaiten on kauden aikana onnistuttu siinä, että jokainen pelaaja on pystynyt nostamaan tasoaan, mikä näkyy tasaisena joukkuepelinä kentällä.

Vaikka kausi on nyt paketissa, on joukkueen katseet jo ensi kaudessa. "Ensi kaudella haetaan enemmän kimmoisuutta ja heittotarkkuutta hyökkäyksessä sekä yläkropan pitovoimaa puolustuksessa."

"Mennyt kausi ja pronssimitali oli seuralle tärkeä neljän kuivan kauden jälkeen. Taustajoukoissa on tehty paljon hyvää työtä ja mahdollistettu pelaajille kilpailukykyinen toimintaympäristö. Tämä on helpottanut huomattavasti valmennusta ja iso kiitos kuuluukin jokaiselle joukkueen taustalla panostaan antaville henkilöille", kiittelee Jani.

Pronssipelit mediassa:

Suomen Käsipalloliitto
Västra Nyland
Yle Sporten